søndag 1. juni 2014

Betalingsproblemer med kredittkort

De fleste av oss bruker et kredittkort i god tro om at vi skal klare å betale ned innen den rentefrie perioden er over, men som ved alt annet så kan det oppstå uforutsette situasjoner også her. Skulle så skje, så er det ekstremt viktig at man holder tungen rett i munnen og ikke får panikk, og heller fokuserer på å betale ned gjelden så fort som overhodet mulig, uten at det går utover liv og helse. Her er våre syv beste tips nedenfor for å få til nettopp det! Se også flere tips på www.Billigerekredittkort.no eller http://www.dinside.no/924151/det-starter-med-kjop-paa-kreditt

  1. Finn mulighetene: Det kan helt sikkert kuttes ned på andre kostnader i hjemmet. Matbudsjett, drivstoff, røyk og lignende. Et par byturer i løpet av en måned kan også kuttes, så er penger spart. Betal ned så mye som mulig av kredittkortgjelden hver måned, for rentekostnadene er ofte dyre.
  2. Ta kontakt med banken: Det første du bør gjøre dersom du ikke har mulighet til å betale det du er skyldig, er å kontakte banken. Hvis du er ærlig og forklarer situasjonen for de, så vil de sannsynligvis være behjelpelige med å komme frem til en løsning. Kanskje får du minsket avdragene, eller senket renten slik at du kan overleve med den gjelden du har. Det verste du kan gjøre er å bare la kravene gå deg hus forbi som om ingenting har skjedd – problemene forsvinner ikke av seg selv.
  3. Oppsøk familie og venner: Den mest effektive – og billige metoden – vil være å få hjelp av de rundt deg. Kanskje kan du heller låne penger av dine nærmeste, for å så betale ned kredittkortgjelden. Da sparer du ekstremt mye i rente- og gebyrkostnader, ettersom familien sannsynligvis ikke krever så alt for mye ekstra for å hjelpe deg.
  4. Du kan refinansiere: Dersom kredittkortet ditt har en høy rente, slik kredittkort ofte har, så kan det lønne seg å undersøke muligheter for refinansiering. Da vil du ta opp et forbrukslån for å betale ned kredittkortgjelden, noe som lønner seg fordi forbrukslån har en langt bedre rente. Faktisk så kan den være halvparten så billig som et kredittkort! Du kan lese mer om dette her
  5. Jobb ekstra: Siden du bruker et kredittkort, så bør du ha en jobb. Om du ikke jobber fulltid, så må du undersøke om det finnes noen muligheter for å ta på seg ekstra vakter. Sett av de pengene du tjener ekstra i løpet av en måned til å betjene gjelden din. Hvis du er disiplinert på dette, så vil du kunne slette mye av gjelden på kort tid, og alt som skal til er litt ekstra jobbing.
  6. Ta ansvar: Gå i deg selv og finn ut hvordan dette skjedde. Selv om det er veldig kjipt å ha betalingsproblemer, så forsvinner de definitivt ikke av seg selv.
  7. Ikke gjør det igjen: Nå som du kanskje har kommet deg over de verste problemene, så håper vi du har lært og ikke havner i samme knipa igjen. Bruk kredittkort med omhu!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar